Byen Thorning
Verdens navle
og centrum i Jylland

  Thorning ByPortal
 
       www.thorningby.dk - Dannebrog - www.thorningby.dk

Informér familie, venner
og kolleger om
Thorning ByPortal
klik
her

   

40 km/t                                                  50 km/t                                      Pas på vores børn! Der er 50 km/t hastighedsbegrænsning gennem hele Thorning By - I bymidten 40 km zone - Tak fordi du overholder det. Hjælp os med at redde menneskeliv.
 Startside - Home
 Lokalnyt
 Aktiviteter
 Gadekæret
 Markedspladsen
 Om Thorning by
 I Thorning
 Kommuneinfo
 Foreninger
 Erhvervsliv
 Trafik
 Links
 Tilmeld links
 Kontakt ByPortalen
 Bladet Blichfang
 Kirkeblad
 Forsamlingshuset
 Blicheregnen Museum

Er det alvorlig ulykke eller livstruende sygdom? - ring 112

Haster det? Hverdage kl. 8-16: ring til egen læge. Uden for lægens åbningstid - ring til lægevagten på tlf. 7011 3131

Kan det vente? Ring til egen læge og bestil tid til undersøgelse, fornyelse af recept mv.

Thorning ByPortal
er på Facebook - klik her

Gør websiden til startside - klik her

 

Arkiv for 2012 Lokalnyt.

081212
Blichfang

Bladet Blichfang er på gaden med sjette nummer i år.
Læs bl.a. om  Bladet Blichfang, Forsamlingshuset, Bakkegården, sundhedstjek og meget andet.
Deadline for indlæg til næste nummer er 18. januar 2013 og nyt nummer udkommer omkring 9. februar
Læs nærmere på www.blichfang.dk

021212
Koncert i kirken
Den
12. december klokken 19.30 er der traditionen tro Julekoncert i Thorning Kirke, hvor medvirkende bl.a. er trompetist Jan Nørgaard og Thorning Koret. Efterfølgende er der sammenkomst i forsamlingshuset. Thorning Menighedsråd står for arrangementet. Alle er velkomne -  Kirkebil kan benyttes.


271112
Biogasanlæg og vindmøller
Kjellerup Lokalråd meddeler:
Kjellerup Lokalråd inviterer til borgermøde i Arena Midt (Hasselvej 15, 8620 Kjellerup), den 6. december klokken 19.00.
Mødet vil dreje sig om, hvor vi skal have biogasanlæg og vindmøller i Kjellerup-området.
Det planlagte affaldsforbrændingsanlæg syd for Kjellerup bliver formentlig ikke til noget. Silkeborg kommune er i gang med at planlægge hvor biogasanlæg og store vindmøller kan placeres.
Indtil den 10. december 2012 har vi mulighed for at indsende høringssvar om vores ønsker til hvad vi lokalt mener der skal indgå af overvejelser - det kan være støj, lugt, miljøpåvirkning, energibehov og arbejdspladser.
Hans Okholm, der er formand for kommunens Plan-, Klima- og Miljøudvalg kommer og fortæller om kommunens overvejelser. Knud Tybirk der arbejder med biogasteknologi fortæller om fordele og ulemper ved at få et biogasanlæg tæt på en by.
Kom og deltag i debatten :)

271112
Jul på Bakkegården
Den 12. december klokken 14.00 har Thorning Pensionistforening 'Julehygge på Bakkegården' (Blichersvej 22, Thorning)
- med Lucia optog og underholdning ved Levring Efterskole, oplæsning ved C.M. Stephansen. Vi synger julesalmer og -sange, der serveres gløgg og æbleskiver, kaffe m.m.
Entre 50.00 kr. Kom og vær med til en hyggelig eftermiddag

Thorning Pensionistforening tegnes af:
Formand Morten Petersen, Østermarksvej 8, Thorning
Kasserer Gunhild Sørensen, Danbovej 6, Knudstrup
Sekretær Anna Grete Svenningsen, Munkemarken 74, Thorning
Menigt medlem Finn Pedersen, Skovvej 10, Thorning
Menigt medlem Vera Nielsen, Munkemarken 8, Thorning
Foreningens mange øvrige arrangementer fremgår bl.a. i bladet Blichfang - klik her

271112
Jul i Thorning
Der er allerede begyndende julestemning i byen. Julepynt og lys sniger sig frem.
Julen i Thorning begynder for alvor søndag den 2. december klokken 13.30 med optog fra Mads Doss vej/Smedebakken (oppe ved A13) af alle deltagere igennem byen.
Alle opfordres til at udsmykke et køretøj og deltage i konkurrencen om at vinde præmien for det flotteste, skøreste, vildeste og mest julede indslag. Julemanden i hestevogn fører an med fuld musik af et spejderorkester frem til Thorning Forsamlingshus, hvor der er underholdning og julehygge.
I eftermiddagens løb er der forestilling med den dygtige artist, Abdul Hantout fra Århus, som vil underholde børn og voksne med vilde og fantastiske akrobatiske kunster. Man kan deltage i julebagning, hygge sig med julehistorier, spise nybagte æbleskiver, løse spændende opgaver, købe amerikansk lotteri og hygge sig.
Omkring klokken 17.00 
går vi i samlet flok til Spar Købmanden i centrum, hvor Julemanden tænder det store juletræ.
Her kan der købes og nydes aftensmad i form af suppe, grillpølser og ris a la mande på pladsen foran købmanden - vel mødt til små og store!

271112
Pas på dit hjem i julen
TV2 Station 2 bragte i går en reportage omkring indbrud og hvad der kunne gøres for at minimere risikoen.
Med julen kommer ikke kun gaver, hygge og god mad - også indbrudstyvene kommer ud for at ribbe danskernes hjem. Men ved hjælp af omtanke og hjælp fra dine naboer, så kan du forhåbentlig undgå at få besøg af tyven, når du er ude. Læs de gode råd - klik her
Ligeledes omtalte Station 2 en ny applikation til smartphones (både Android/Iphone), hvor det for en given location er muligt at se mængden af anmeldt kriminalitet i området. Yderligere er det muligt at læse efterlysninger og nyheder bragt i tv programmet.
Programmet hedder slet og ret Station2 og kan hentes gratis. Læs om App - klik her
Thorning fremstår her i programmet som en ganske fredelig by, hvor vi passer godt på hinanden og vores hjem.

271112
Audition Vi maler byen rød
Audition på næste års friluftsspil i Thorning Vi maler byen rød. Vi mangler skuespillere (16 år senest den 1/6 2013), sangere, dansere og praktiske folk.
Roller, sange og tilmelding på hjemmesiden. Arrangeret af Thorningegnens Friluftsspil. Lørdag den 1. og søndag den. 2. december 2012
, kl. 8-18. (Fri entré)
Thorning Skole, Møllevej 7, Kjellerup

041112
Sikken en fest vi har haft nu i.... Thorning
Tak til arrangørerne og de mange frivillige for Halballet den 27/10.
Det var et brag af en fest med skøn mad fra Vinderslev Forsamlingshus, super underholdning af Hendes verden (Svanens død/Gangnam Style og diverse kropsformer på kvinder har printet sig ind i vores hukommelser - og hos Thorning Statstidende!), flot lotteri (tak til alle sponsorerne) og ikke mindst den efterfølgende dans til 5-mands live orkester The Bats gjorde det til en vellykket fest!
Ydermere var det et fantastisk beløb der blev samlet ind til Knæk Cancer, der løb af stablen på TV, samtidigt med at vi festede - i alt 16.000 kr. blev der givet videre fra sponsorer, deltagere, salg af CD med The Bats og fra arrangøren af Halfesten.

041112
Kirkebladet
Det er december. Der er travlt omkring spisebordet i køkkenet. Der flettes stjerner af de store børn, af tynde hvide strimler papir, mens familiens mindste sidder helt koncentreret med lineal i den ene hånd og en blyant i den anden. Hun har sat sig for at ville tegne en stjerne. Ikke denne her med fem spidser, hvor man ikke løfter blyanten fra papiret, mens der køres fra spids til spids... således indledes det nye nummer af Kirkebladet - læs hele artiklen og øvrigt indhold - klik her

Kirkebladet udgives af menighedsrådene og udkommer 3-4 gange årligt. Har du billeder, stof eller ideer til bladet, så kontakt redaktør Tina Frank inden 25. januar 2013.
Kirkebilen er til for at bruges! - Man ringer selv til Thorning Taxi & Turist, tlf. 8688 0175 senest dagen før og træffer aftale om afhentning.

041112
Thorning Foredragsforenings sæsonplan for 2012/13
Nye medlemmer kan købe medlemskort ved kassen de nedenstående datoer.
Billetprisen er i år 75,- pr. arrangement inkl.. kaffe/the. (Medbring selv brød – hvis ikke andet er oplyst i annonceringen).
Alle er velkomne til en ny sæson i Forsamlingshuset.

Den 27.-11.- 2012 kl. 19: LYS, GLÆDE OG FORVENTNING.
Ved Adventsfesten  i år, har vi fornøjelsen at byde velkommen til Lucia optog fra Levring Efterskole under ledelse af Lene Henriksen. Dernæst vil biskop Karsten Nissen, Viborg komme og fortælle/læse op over aftenens  tema. Sidst på aftenen bortloddes Gunhild Laursens` fine bord dekorationer på indgangs billetten.

Den 15.-1.- 2013 kl. 19.30: HVEM ER GAK – GAK?
Journalist Nick Horup fra Århus er manden bag de prisbelønnede tv-udsendelser om Morten & Peter og han vil i sit foredrag tage afsæt i udsendelserne og lægge op til debat, om det at være anderledes. Han vil fortælle og vise klip fra serien der startede i 1991 og især beskrive, hvad der skete, når kameraerne var slukkede.

Den 19.-2.-2013 kl. 19.30: KYS JORDEN – NÅR GLÆDEN FLYDER OVER.
Det bliver en levende aften, hvor den dygtige fortæller Birgitte Arendt, Haderslev inddrager os i glædens mange afskygninger i litteraturen. F.eks. fortælles hele Karen Blixens ”Babettes gæstebud” o.a. fine klassiske fortællinger. Arr. er i samarbejde med Museumsforeningen.

Den 19.-3.-2013 kl. 19.30: VERDENS YNGSTE LAND ØNSKER FRED.
Denne aftens gæst er lokalkendt. Oberstløjtnant Kern Oddershede, Thorning vil fortælle og vise billeder fra fredsarbejdet i Sydsudan.  Nylig hjemkommet derfra med stadig kontakt dertil, vil vi andre få et fint indblik i området på godt og ondt og gruppens opgave dernede.

Den  29.-9.-2013 kl. 15: FOLKEKIRKEN I BEVÆGELSE?
Pilgrimspræst Anette Foged Schultz, Viborg kommer og holder et foredrag. For at være i live, må man være i bevægelse, tænke kirken/fællesskabet som Grundtvig gjorde det: Bygget af levende stene og den består af os, der er døbte til at høre til den. Ikke stivne og gå i stå. Arr. er i samarbejde med Menighedsrådet og der er en kort gudstjeneste kl. 14.

Den 24.-10.-2013 kl. 19.30: Som noget nyt introduceres en SPIL DANSK AFTEN og vi lægger ud med en aften med Familien Frydenlund-Vad, Bryrup. Rundt i landet er der lignende arr. og vi vil tage ideen op her på egnen med en glad aften i musikkens tegn. Det bliver en blanding af nye og gamle sange, der vil være arrangeret som en veksling mellem optræden og mange fællessange.


071012
Blichfang

Bladet Blichfang er på gaden med femte nummer i år.
Læs bl.a. om bal og kabaret i Thorning, skumringstid i Norden, Indre mission, skolernes motionsløb for hele Thorning, Thorning Foredragsforening, Jul i Thorning, pardans og meget andet.
Deadline for indlæg til næste nummer er 16. november og nyt nummer udkommer omkring 8. december
Læs nærmere på www.blichfang.dk

041012
Bal i Thorning
Sidste tilmelding til Årets festbrag af et halbal i Thorning (den 27/10) er søndag den 7. oktober. Billetpris 280,- pr prs. Billetten inkluderer lækker 3 retters menu fra Vinderslev forsamlingshus, Kabaret og live musik med The Bats. Billetter bestilles hos Brit Olsen på 5363 1623
Bemærk ændring: Sidste frist er nu ændret til 14/10 for bestilling af billetter og billetter afhentes i Thorninghallen den 20/10 kl. 10-13


Klik for stort billede


280912
Budget: Alle partier bag budgetaftale for 2013
De fem partier i Silkeborg Byråd indgik torsdag den 27. september 2012 en fælles aftale om kommunens budget for 2013. Det er tredje år i træk, at byrådet leverer et budget, som balancerer – hvor alle udgifter dækkes af indtægter, og hvor der fortsat er fokus på innovation, effektivisering og udvikling. Læs mere - klik her

280912
Grib muligheden for en stjernestund mellem generationer
Den 1. oktober 2012 er udpeget til Generationernes Dag - vær med til at markere dagen.
Generationernes Dag er en fælles dag, som skal markere værdien af de bånd og relationer, vi knytter i mødet på tværs af generationer - i idrætsklubben, i den frivillige forening, med vores barnebarn eller bedste - der er rigtig mange anledninger til at mødes på tværs af alder.
Her kan du se, hvilke muligheder du har for at være med til en anderledes dag sammen med en masse andre forældre, bedsteforældre, børn og børnebørn. Programmet begynder med aktiviteter allerede fra den 30/9. Læs mere - klik her

280912
Lopper
Det er på søndag den 30. september kl. 10-15 at Forsamlingshuset (Blichersvej 35) er rammen om LOPPEMARKED I THORNING - kom og gør en god forretning - igen i år er der også stofmarked!

010912
Ring ved sygdom og skade
Fra den 4. september skal alle borgere i regionen ringe til egen læge eller lægevagten ved akut sygdom eller skade.

 • Er det alvorlig ulykke eller livstruende sygdom? - ring 112

 • Haster det? Hverdage kl. 8-16: ring til egen læge. Uden for lægens åbningstid - ring til lægevagten på tlf. 7011 3131

 • Kan det vente? Ring til egen læge og bestil tid til undersøgelse, fornyelse af recept mv.

010912
Fingrene fra fadet
Ifølge Midtjyllands Avis er bestyreren af SPAR i Thorning blevet bortvist fra jobbet på grund af underslæb. Læs mere på mja.dk - klik her


210812
Møde i lokalrådet

Blicheregnens Lokalråd mødes torsdag den 23. august kl. 19. Har du noget på hjertet, som lokalrådet bør behandle, kan Formand Linda Lyngsøe kontaktes på tlf. 2065 1750 eller mail

210812
Blichfang

Bladet Blichfang er på gaden med fjerde nummer i år.
Læs bl.a. om spisning i Forsamlingshuset, Spejderne, HT87, gymnastik i Thorning Hallen, Trivsel i Thorning og meget andet.
Deadline for indlæg til næste nummer er 14. september og nyt nummer udkommer omkring 6. oktober
Læs nærmere på www.blichfang.dk

210812
Thorning vand

Bestyrelsen for vores vandværk meddeler:
På grund af udskiftning af tærede hovedventiler ved vandværket, bliver der lukket for vandet torsdag den 23.august fra kl. 20.00 i følgende områder: Kong Valdemarsvej, Kong Knudsvej, Midtbyen, Møllevej, Tørrepladsen, Højgårdsvej, Sv. Grathesvej. 
Det må forventes, at vandtrykket er nedsat i de ikke nævnte områder, der forsynes af Thorning Vandværk I/S. Vi forventer, at vandforsyningen fungerer normalt fredag morgen.


160712
Hjertestartere i Thorning

En borger foreslår opsætning af Hjertestartere i byen, f.eks. i hallen, hos købmanden og på plejehjemmet - det ville øge trygheden i byen, samt lette arbejdet ved en genoplivning. Det lyder jo som en god ide og er set som en god løsning i andre mindre samfund. Var det en sag som Lokalrådet eller andre borgere kunne tænkes at arbejde videre med? Kontakt Thorning ByPortal, der formidler kontakten videre til den pågældende - klik her
Hvor der befinder sig Hjertestartere kan ses på www.hjertestarter.dk. Har du IPhone, kan du downloade en app 'TrygFonden Hjertestart', der viser det samme. En version til Android er på vej.

Links:
http://www.trygfonden.dk/Projekter/TrygFonden-Hjertestarter
http://www.trygfonden.dk/Her-ansoeger-du/Hjertestarteransoegning
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-51294790:ny-mobilapp-finder-n%C3%A6rmeste-hjertestarter.html

160712
Halbal
Thorning Halbal er begyndt at røre på sig igen:
Er du til fest og farver, god mad og kabaret og dansemusik så det batter, så sæt X ved den 27. oktober 2012 i Thorning Hallen
- hele oplandet er velkommen!
Det er 6. år i træk og The Bats kommer igen! Vi ses!
Tilmelding og bordreservation kan ske til Brit Olsen på: 5363 1623 det starter den 15.8.2012 efter først-til-mølle princippet

160712
Foreninger
Foreningsregisteret er opdateret - bl.a. med Foreningen Norden - klik her
Såfremt foreningerne har rettelser til denne side - klik her

160712
Køb/salg
På Facebook har en herboende borger oprettet en gruppe med mulighed for køb/salg af næsten alt. Er der en lille krammer gemt i dig, er der således mulighed for at gøre gode handler her - Køb og Salg Thorning og omegn (pt. 64 medl.). Ligeledes findes der en meget stor tilsvarende gruppe med centrum i Viborg området -  Køb, Salg og Bytte i Viborg og omegn (pt. 116 medl.) og i Kjellerup - Køb/Salg/Bytte/Bortgives - Kjellerup (Silkeborg/Viborg) (pt. 40 medl.). Tilslutning til disse kræver profil hos Facebook.
Såfremt du ikke er på Facebook, kan Markedspladsen her på siden anvendes gratis - klik her

160712
Fællesspisning
Forsamlingshuset afholder igen fællesspisning på nedenstående datoer med start kl. 17.30.
Billetter kan købes hos Bageren og Spar.

2012

 • Tirsdag den 25. september og onsdag den 7. november

2013

 • Torsdag den 31. januar og tirsdag den 12. marts

160712
Kirkebladet
Thorning - Grathe - Vium vil om kort tid få yderligere en præst Jeppe Koch Carlsen (i første omgang i et halvt år) - Thorning ByPortal byder dig velkommen! Læs nærmere omkring Jeppe via indlægget i Kirkebladet.
Bladet indeholder yderligere artikler om bl.a. Menighedsrådsvalget 2012, Hvad skal man mene om Folkekirken i dag, prædikestolen i Thorning Kirke der runder den anseelige alder af 350 år, musikkoncerter, sensommermøde, Allehelgensmøde, indskrivning af nye konfirmander aften og meget andet
Kirkebladet udgives af menighedsrådene og udkommer 3-4 gange årligt. Har du billeder, stof eller ideer til bladet, så kontakt redaktør Tina Frank inden 12. oktober 2012. Læs seneste nummer 4, 2012 - klik her
Kirkebilen er til for at bruges! - Man ringer selv til Thorning Taxi & Turist, tlf. 8688 0175 senest dagen før og træffer aftale om afhentning.


180612
Sct. Hans aften i Thorning den 23. juni

Bliver i år afholdt på Højgårdsvej over for Lind 2 (efter nummer 24 - Elektriker Birger Brødløs)
Der vil blive holdt båltale af folketingsmedlem Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre.
Sædvanen tro vil der være salg af kaffe, øl og vand plus diverse. Medbring selv stole eller tæpper.
Der er i øvrige medier ikke oplyst et starttidspunkt, men mon ikke det begynder kl. 19.15 og bålet tændes kl. 20.00, som ved tidligere år?
Hvis der er rettelser til ovenstående bedes arrangøren rette henvendelse til ByPortalen.

Midsommervisen - klik her

180612
Nej tak!
1. juni blev det muligt at tilmelde sig "Reklamer - Nej tak" via Post Danmarks hjemmeside. Det vil sige, at du slipper for at rende på posthuset for at framelde dig reklamer m.m. - nemmere kan det ikke være - klik her


290512
Facebook
En mindre debat har fundet sted på FB omkring anvendelse af FB-gruppen til opslag af annoncer m.m. Benyt venligst fremadrettet Markedspladsen på Thorning ByPortal Markedspladsen  til opslag om køb/salg af ydelser og varer, herunder salg af billetter m.m.
Den webbaserede udgave af ByPortalen www.thorningby.dk  læses i øvrigt også af langt flere/bredere end FB-gruppens medlemmer.
ByPortalen på FB er tiltænkt ”hurtige” kommentarer og opslag om hvad der rør sig i byen og disse opslag kan nemt drukne i diverse salgsannoncer.

290512
Herberg for natten
Fredag den 1. juni er der indvielse af Pilgrimsherberget i Thorning, der er beliggende Blichersvej 31. Der åbnes kl. 17. og arbejdsgruppen bag Herberget vil være tilstede, når snoren klippes.

290512
Kirkebladet
Midsommer, liv, lys og glæden ved at kalde samt nyt om alterløberne, Menighedsrådsvalg i Thorning og Grathe m.m. er de emner der bl.a. kan læses om i det nye nummer af Kirkebladet.
Kirkebladet udgives af menighedsrådene og udkommer 3-4 gange årligt. Har du billeder, stof eller ideer til bladet, så kontakt redaktør Tina Frank inden 27. juni 2012. Læs seneste nummer 3, 2012 - klik her
Kirkebilen er til for at bruges! - Man ringer selv til Thorning Taxi & Turist, tlf. 8688 0175 senest dagen før og træffer aftale om afhentning.

130512
Overnatning i Thorning
Såfremt du vandrer, cykler e.lign. ad den gamle Hærvej, er der mulighed for overnatning bl.a. i Thorning.
Langs vandreruten er der etableret 11 herberger for vandrere, pilgrimme, cyklister og ryttere. Herbergerne er tilgængelige i sæsonen 2012 fra den 1. juni til den 1. september. Herbergene ligger langs Hærvejen mellem Viborg og Padborg.
Se flere oplysninger om herbergerne i folderen ´Herberger langs Hærvejen´
Læs mere om Hærvejen og de muligheder der byder sig i forbindelse med denne - klik her
Cykelrute fra Viborg til Thorning (ca. 24,3 km) - klik her

130512
Tømrer og Snedker i byen

Den opmærksomme læser har sikkert allerede bemærket, at der er kommet en ny reklame i højre side for vores lokale tømrer- og snedkerfirma Preben´s Bolig-service. Firmaet holder til på Blichersvej 41 her i Thorning og udfører kvalitetsarbejde indenfor ny- og tilbygninger samt udbedringer.
Har du særlige opgaver kan eget værksted udføre specialopgaverne - besøg firmaets egen hjemmeside og se eksempler på udførte opgaver - klik her

130512
Blichfang

Bladet Blichfang er på gaden med tredje nummer i år.
Læs bl.a. om flagning i byen, Thorning Forsamlingshus, Lokalrådet, KFUM og KFUK, Festudvalget, Bølle BOB, Indre Mission, Det arabiske forår, vandværket m.m.
Deadline for indlæg til næste nummer er 20. juli og nyt nummer udkommer omkring 4. august
Læs nærmere på www.blichfang.dk

070512
Folketinget
På onsdag den 9/5 har Thorning Pensionistforening på Bakkegården kl. 14.00 foredrag af Jesper Langballe, der kommer og fortæller om sit liv og virke i folketinget. Der serveres kaffe og brød. Pris 50.00 - mød op til et spændende foredrag.

070512
Opmærksomhed
Der er igen god grund til at holde godt øje med eget og naboens hus, idet Thorning har været hjemsøgt at indbrudstyve i den forgangne uge.
Læs mere på MJA - klik her


260412
GULD!
Det er absolut værd at nævne, at HT87 U10 drenge 1 vandt guld i Nr. Nissum Cup!
Finalekampen blev vundet med suveræn opbakning fra øvrige 60-70 spillere fra HT87 U10 + U12 drenge og pigehold, som også har været til Nr. Nissum Cup.

.
Tak for billede og tekst fra Ove Andersen

260412
Mon du bemærket har...
- at der er kommet en ny side for Forsamlingshuset i Thorning. I fanebladet til venstre i menuen kan du klikke dig ind på siden og finde oplysninger om Forsamlingshuset, praktiske oplysninger/aktiviteter med mere. Vi arbejder fortsat på opdateringer af denne.

260412
Skydning
Siden med foreninger er opdateret med link til ny hjemmeside for Knudstrup Skyttekreds - klik her

260412
Aktivitetskalender
Trods byens lidenhed, har der ved flere lejligheder været uhensigtsmæssige sammenfald af forskellige aktiviteter. Det skaber selvfølgelig frustrationer hos arrangører og alle der gerne vil deltage. Derfor arbejder ByPortalen på en ny side, hvor alle arrangører i Thorning og omegn selv kan indtaste og dermed oplyse om kommende planlagte arrangementer. Med en fælles kalender/oversigt undgår vi forhåbentligt sammenfald for samme målgruppe af borgere. Nærmere information tilgår senere.

260412
Møde i Lokalrådet
Ønsker du at holde dig informeret om Lokalrådets aktiviteter og læse referatet fra sidste stormøde i Vium-Hvam Sognegård? - klik her

260412
Aprilsnar
Som det nu er de fleste bekendt, var artiklen 1. april en lille spøg. At dømme efter kommentarer i byen og på Facebook tog flere den seriøs og var ikke udelt begejstret for ideen om et vandrehjem på skolen.

010412
Turister på Hærvejen
Silkeborg kommune har besluttet at give tilladelse til at anvende Thorning Skole til vandrehjem i weekender og ferieperioder. Baggrunden for denne beslutning er ønsket om en fornyet lancering af Hærvejen som en turistattraktion, hvor kommunen i mangel af overnatningsmuligheder i den nordlige del af kommunen har peget på, og nu givet tilladelsen til, at skolen anvendes til formålet.
Initiativgruppen bag projektet til vandrehjemmet oplyser, at de allerede er langt fremme med planerne for indretning af skolen. Skolen udmærker sig ved at have en lang række af faciliteter, der er velegnet til formålet, herunder bade- og omklædningsrum, spiseområde og ikke mindst mange rum til de overnattende at bo og sove i. Den store udfordring består i at kunne opsætte og nedtage de mange senge før og efter weekenderne, så skolen kan fungere som sædvanligt til hverdag.
Lokale handlende opfordres til at opstille lokale boder for salg af deres produkter prioriteret efter Blicheregnens specifikke relationer, fødevarer og daglige fornødenheder og sidst men ikke mindst opfordres lokale foreninger til at reklamere for deres virke i området.
Kommunen ser store muligheder for at promovere turismen i de enkelte lokalområder i Midtjylland og opfordrer de handlende og foreninger til at rette henvendelse til Silkeborg Kommunes Erhvervsudvikling for yderligere oplysninger - klik her
Er du som lokal borger interesseret i at deltage i projektet med yderligere ideer og evt. arbejdskraft, kan initiativgruppen kontaktes her


290312
Blichfang
Bladet Blichfang er på gaden med andet nummer i år.
Deadline for indlæg til næste nummer er 20. april og nyt nummer udkommer omkring 12. maj
Læs nærmere på www.blichfang.dk

190312
Fællesspisning
Thorning Forsamlingshus barsler med endnu et fællesspisnings arrangement torsdag den 26. april kl. 17.30. Nærmere oplysninger vil tilgå.

190312
Skal dit lokalområde udvikles?
Blicheregnens lokalråd afholder Borgermøde, onsdag den 28. marts kl. 18-22 i aulaen på Thorning Skole - læs nærmere om arrangementet, klik her
Tag Ja-hatten på og mød op - du kan være med til at præge dit lokalsamfund de næste 5-10 år - måske endnu længere?


160212
En god ide
Hvis du ønsker en aktivitet på Thorning ByPortal - her eller på Facebook, så er det en god ide at huske følgende, når aktiviteten skal annonceres:

 • hvad drejer det sig om - hvad ønskes slået op
 • hvem henvender det sig til, alle, børn e. lign
 • hvem er arrangør
 • hvor er det henne - adresse
 • dato for arrangementet
 • hvornår starter og slutter det
 • evt. kontaktperson, telefonnummer
 • pris på arrangementet - er det gratis
 • sidste frist for
 • hvor kan evt. billetter købes/bestilles/afhentes
 • hvem kan deltage
 • øvrige praktiske oplysninger

Det er alt for ofte at ovenstående er mangelfuldt og kræver grundigt lokalkendskab på forhånd, er indforstået for de indviede - og dermed måske udelukker at læserne får meldt sig til og møder op.

160212
Forsamlingshuset er på banen med mad
Fra Forsamlingshuset forlyder det, at der er fællesspisning i Thorning Forsamlingshus den 1. marts. Spisebilletter kan købes hos Bageren og Købmanden.
At loppemarkedet i samme er flyttet til den 11. marts kl. 10.

160212
Det vil periodevis give støj rundt omkring i Jylland
I løbet af uge 8 vil Flyvevåbnets F-16 Fighting Falcon være mere aktive end normalt i luften over Jylland for – sammen med de såkaldte forward air controllere - at træne evnen til måludpegning på jorden. Minimumsflyvehøjden om natten er ca. 300 meter over åbent land og ca. 600 meter over byer - læs nærmere om hvor og hvornår - klik her

160212
Ved forårstid mindes vi om det levende Guds Ord
Vores sognepræst Tina indleder sædvanen tro det nye nummer af Kirkebladet efterfulgt af et referat af menighedsrådsmødet afholdt i november 2011, der absolut er interessant læsning omkring præstebolig, konfirmandstue, udvidelse af sognet m.m. Endvidere indeholder bladet liste over årets kommende konfirmander, kommende aktiviteter m.m.
Kirkebladet udgives af menighedsrådene og udkommer 3-4 gange årligt. Har du billeder, stof eller ideer til bladet, så kontakt redaktør Tina Frank inden 30. april 2012. Læs seneste nummer 2, 2012 - klik her
Og en lille påmindelse i forbindelse med kirkelige arrangementer: Kirkebilen er til for at bruges! - Man ringer selv til Thorning Taxi & Turist, tlf. 8688 0175 senest dagen før og træffer aftale om afhentning.


310112
Så er chancen der! Gratis rygestopkursus i Thorning?

Styrk dine chancer for at stoppe med at ryge. Kurset starter allerede den 6. februar kl. 13.30 - 15.00 og afholdes af Silkeborg Kommune. Vil du vide mere kan du kontakte Rygestopkoordinator Signe Statager tlf. 2936 3918 eller maile til sds@silkeborg.dk. Læs yderligere - klik her

310112
Den lokale huskeseddel for lokalråd

I forbindelse med Samarbejdsaftalen har lokalrådene i Silkeborg Kommune fået mulighed for at indsende huskesedler med lokale udfordringer eller udviklingsønsker til politisk behandling i kommunen. 
Arbejdsgangen for Den lokale huskeseddel: Proceduren er, at lokalrådene sender deres huskesedler til nærdemokratikoordinatoren, som sørger for at de kommer til administrativ behandling hos de rette sagsbehandlere. Sagsbehandlerne udarbejder en indstilling til den politiske behandling i det relevante udvalg. Når udvalget har behandlet huskesedlen, udfylder sagsbehandleren huskesedlen og den byansvarlige sender den tilbage til lokalrådet og til nærdemokratikoordinatoren, som lægger huskesedlen på hjemmesiden. Har du som borger input til dette, bør du kontakte vores Lokalråd via hjemmesiden - klik her
Fristen for aflevering til næste runde er 1. juni 2012 via Lokalrådet.
Læs mere om Lokalråd i Silkeborg Kommune - klik her

310112
Nabo forstyrrede tyve i Thorning

MJA skriver på deres netavis om en opmærksom Thorning borger og et indbrud på Mads Doss Vej i Thorning. Hermed en opfordring til alle om at holde et ekstra vågent øje med lokalområdet. Det stedlige politi kan altid kontaktes på telefon 114 eller i hastesager Alarm 112.
Læs MJA oplysninger i sagen - klik her

310112
Udviklingsstrategi 2024
Byrådet vedtog 23. januar 2012 Silkeborg Kommunes nye udviklingsstrategi, der med fokus på fem indsatsområder sætter kursen for kommunens udvikling frem til 2024.
Strategien er blevet til med mange gode input fra blandt andre kommunens lokalråd. I forlængelse af byrådets vedtagelse af strategien tages der i 2012 fat på et antal konkrete initiativer, blandt andet en kampagne for at få flere til at bosætte sig i Silkeborg Kommune.
Vil du vide mere om Silkeborg Kommunes udviklingsgrundlag, så se notatet - klik her

310112
Minister tager første spadestik
Transportminister Henrik Dam Kristensen tager fredag 3. februar det første spadestik til den nye Gudenåbro. Det symbolske spadestik markerer begyndelsen på et stort antal bygge- og anlægsentrepriser til i alt 3 milliarder kroner i forbindelse med SilkeborgMotorvejen - læs mere, klik her

290112
Blichfang
Bladet Blichfang er på gaden med første nummer i år.
Med årgang nummer 21 er Bladet på vej ud i postkasserne. Læs bl.a. info om årsmødet i Blichfang den 27.februar, dagplejebørnenes juletræsfest, Blicheregnens Museum, om nye muligheder for leje af Forsamlingshuset m.m.  .
Deadline for indlæg til næste nummer er 2. marts og nyt nummer udkommer omkring 24. marts
Læs nærmere på www.blichfang.dk

020112
Posten skal ud

Tænk hvis du kunne slippe for at hente (noget af) din post ude ved vejen i regn og slud!
På Silkeborg Kommunes hjemmeside under 'Selvbetjening' kan du se hvordan du opretter din digitale postkasse. Det er gratis! - klik her

020112
Støtte til aktiviteter
Thorning Skole har fra Silkeborg Kommune modtaget tilsagn om tilskud på 125.000 kr. til skabelsen af et naturligt aktivt samlingssted for lokalsamfundet. Et samlingssted hvor såvel den etablerede idræt, samt de ikke organiserede børn, unge og voksne vil kunne mødes omkring et attraktivt tilbud med forskelligartede muligheder. Og dette gør de på multibanen, som bliver set som en mulighed for at kvalificere og supplere allerede eksisterende aktivitetsmuligheder, samt tilføre en helt ny dimension med åbne, attraktive faciliteter, uafhængig af reservationer og medlemskaber. Banens placering i forbindelse med sportsarealer, legeplads og sportshal vil kunne skabe et naturligt samlingssted for landsbyen og lokalsamfundet Thorning. Thorning Skole er projektansvarlig – men projektet bliver udført i samarbejde med Thorning Hallen og Thorning Idrætsforeningen - Thorning Skole

020112
Kig op
Måske er der ikke meget lokalstof over efterfølgende artikel, men som 'nabo by' til Flyvevåbnet i Karup kan nedenstående nok have interesse alligevel og kræver måske lige et kryds i kalenderen:

Næste Airshow bliver holdt på Flyvestation Aalborg den 10. juni 2012
Danish Airshow 2012 har temaerne Special Operation Forces (i daglig tale SOF) samt 100året for dansk militær flyvning.

De to temaer viser i kombination med hinanden forløbet fra starten af militær flyvning i Danmark til nutiden, hvor det danske flyvevåben i stigende grad har specialiseret sig i flyoperationer som går under begrebet SOF. Det er vores forhåbning, at vores udenlandske militære samarbejdspartnere finder mulighed til, at være en del af vores Airshow med deres specielle flytyper, enten indenfor et historisk aspekt eller indenfor SOF.
Danish Airshow 2012 vil herudover åbne dørene gratis for publikum og fremvise et bredt udvalg af materiel som anvendes af det danske flyvevåben i ind- og udland, samt fremvise nogen af de mange opgaver flyvevåbnet løser. Hele det danske flyvevåben vil være repræsenteret med de forskellige kapaciteter som der rådes over. Samarbejdspartnere fra forsvaret og det civile, vil være tilstede i udstillingsområdet og sammen med flyvevåbnet gøre alt for, at gøre dagen til en stor oplevelse for publikum.
Flyvestation Karup bliver forventeligt vært for det næste Airshow i 2014.

Se billedgalleri fra Danish Air Show 2010
Hvad er Danish Air Show?

020112
Sol, kroner og celler
De fleste er nok orienteret om de forskellige muligheder for at efterisolere, montere solfangere, jordvarme, varmepumper eller lignende grønne energibesparende muligheder.
En anden mulighed er solceller, der er en forureningsfri energikilde, som omsætter solens lys til elektricitet. Når solcellerne fremstiller mere strøm, end du har behov for, kan du "gemme" det på det offentlige elnet. Selvom Danmark ligger nordligt, har vi på et år lige så meget solskin som i eksempelvis Paris. Der er af samme grund rigeligt med sol i Danmark til produktion af el med solceller.
Hos vores lokale elektriker Birger Brødløs A/S, er medarbejderne Nicolai Maretti og Claus Poulsen i gang med at skulle montere solcelleanlæg. Anlæggene skal bl.a. fungere som fremvisning til kunder, der påtænker at anskaffe sig et solcelleanlæg.
Nicolai skal have det installeret til februar 2012 og Claus har sendt ansøgning af sted til godkendelse.
Er du interesseret og mere nysgerrig efter at høre nærmere om projektet, økonomi m.m., er du velkommen til at kontakte Birger Brødløs A/S for information – klik her

020112
Nytår
I ønskes alle et godt nytår 2012!

Besøg hjemmesiden til Frederiks Smede og VVS - klik her  www.fsvas.dk

 

Besøg hjemmesiden til Birger Brødløs A/S - Alt i EL - klik her www.brodlos.dk

 

Besøg hjemmesiden til Prebens Bolig-service - klik her  www.prebens-boligservice.dk

 

 

 

 


Thorning ByPortal - www.thorningby.dk © 2006-2015 - Senest opdateret mandag den 23. februar 2015

 

Siden er fremvist:

Copyright © 2006-2015 www.thorningby.dk Kopiering og gengivelse af tekst og billeder uden tilladelse er ikke tilladt jf. gældende lovgivning

 

Dette website er sponseret af
Den lille Lommebog

www.mitchi.dk www.knaldtilbud.dk www.slagtilbud.dk www.mirakelpriser.dk www.sparsom.dk www.webrotation.dk www.diodenet.dk www.lowenergy.dk www.lowpower.dk www.lysshop.dk www.softlight.dk www.blichfang.dk www.lommebog.dk www.thorningby.dk www.fjordnorge.dk www.livida.dk www.yasmina.dk www.jotne.dk www.scantrold.dk  www.glemsom.dk www.livida.dk www.kiksetjulelys.dk  www.fsvas.dk, www.brodlos.dk www.fotoalarm.dk www.prebens-boligservice.dk www.trimajora.com www.blicherlimo.dk