Byen Thorning
Verdens navle
og centrum i Jylland

  Thorning ByPortal
 
       www.thorningby.dk - Dannebrog - www.thorningby.dk

Informér familie, venner
og kolleger om
Thorning ByPortal
klik
her

   

40 km/t                                                  50 km/t                                      Pas på vores børn! Der er 50 km/t hastighedsbegrænsning gennem hele Thorning By - I bymidten 40 km zone - Tak fordi du overholder det. Hjælp os med at redde menneskeliv.
 Startside - Home
 Lokalnyt
 Aktiviteter
 Gadekæret
 Markedspladsen
 Om Thorning by
 I Thorning
 Kommuneinfo
 Foreninger
 Erhvervsliv
 Trafik
 Links
 Tilmeld links
 Kontakt ByPortalen
 Bladet Blichfang
 Kirkeblad
 Forsamlingshuset
 Blicheregnen Museum

Er det alvorlig ulykke eller livstruende sygdom? - ring 112

Haster det? Hverdage kl. 8-16: ring til egen læge. Uden for lægens åbningstid - ring til lægevagten på tlf. 7011 3131

Kan det vente? Ring til egen læge og bestil tid til undersøgelse, fornyelse af recept mv.

Thorning ByPortal
er på Facebook - klik her

Gør websiden til startside - klik her

 

Arkiv for 2011 Lokalnyt.

181211
Jul jul jul
Redaktionen ønsker alle en glædelig jul og et godt lykkebringende Nytår!

181211
Silkeborg kommunes 'Årets Sundhedspris' til Kirsten
Ganske velfortjent gik kommunens Årets Sundhedspris til Kirsten Lehrman fra Thorning for hendes frivillige arbejde med løb i Team Thorning. Mange af jer er stødt på hende i hendes rolle som sekretær i Lægehuset, mens andre er med når løbeskoene bindes mandage og torsdage. Et nyt løbehold starter op mandag i uge 2 kl. 17 ved Lægehuset.
Herfra skal lyde et stort tillykke med prisen - godt løbet!

181211
Fællesspisning
Fællesspisningen i Forsamlingshuset den 17. november var så stor en succes, at der barsles med endnu en lignende aften. Bestyrelsen for Forsamlingshuset og Arbejdsgruppen under Projekt Trivsel i Thorning og omegn vender tilbage med nyt i nærmeste fremtid. Hold øje med opslag her på siden og i byen.

181211
Blichfang
Bladet Blichfang er på gaden med nummer 6 i år.
Læs bl.a. info om det kommende Årsmøde i Blichfang med valg af ny ansvarshavende redaktør, Thorning Missionshus 50 års jubilæum, Nyt fra kirken, generalforsamling på Bakkegården, Spejder Nyt, Team Thorning, Nyt fra koncertudvalget m.m.
Deadline for indlæg til næste nummer er 13. Januar 2012 - nyt nummer udkommer omkring den 30. Januar - Læs nærmere på www.blichfang.dk


231111
Jul i Thorning
Husk at arrangementet starter den 4. december kl. 13 ved Forsamlingshuset

231111
Bob...bob...Bølle bob
Fra Friluftsspillet har vi modtaget flg.:
Lørdag den 3/12 2011 på Thorning Skole - lærerværelset kl. 14.00. Instruktør Kim Brandt, orkesterleder Flemming Berg og Friluftsspillets bestyrelse vil orientere lidt om planerne for næste års friluftsspil Bølle Bob. Har du lyst til at deltage i årets spil, enten foran, bagved eller på scenen er du velkommen. Foreningen er vært ved en øl eller vand.
Søndag den 8. januar 2012 kl. 9-18 afholdes der audition til Bølle Bob på Thorning Skole. Der er tale om en teenage-forestilling/musical, men vi skal bruge både børn, unge og voksne. Tilmelding på www.thorning.com efter informationsmødet den 3/12. Tekster, noder, rolleliste og øveplan ses også på hjemmesiden. Vi ses.

141111
Hygge på Museet
På Blicheregnens Museums hjemmeside kan resten af årets aktiviteter studeres. Find spændende aktiviteter f.eks. i julemåneden - klik her

141111
Klingsbak Mølle
ByPortalen har fået en henvendelse fra en privatperson der dyrker slægtsforskning. Vedkomne håber, at nogen i Thorning eller omegn ved noget om Klingsbak Mølle i Lysgård sogn, da han har oldeforældre der stammer derfra. Skulle nogen være i besiddelse af viden omkring Møllen m.m., høre både ByPortalen og især Kurt gerne derom.
Benyt kontaktformularen og vi sætter jer i forbindelse med hinanden - klik her

071111
Morten... er det ham ved kommunen?
Den 10. november er det Mortens aften. Og meget naturligt Mortensdag den 11. Men hvem var Morten.... eller rettelig Sct. Morten? Læs den fromme historie om den modvillige bispekandidat, der gemte sig i en gåserede hvor gæssenes skræppen afslørede ham, så han blev valgt... - klik her

071111
Midtjysk eller næsten irsk!
Almost Irish gæster igen Thorning den 27. januar 2012 og giver koncert i Thorning Forsamlingshus. Bandet består af de tre brødre Rasmus, Alexander og Lukas. Forsalg af billetter finder sted i Forsamlingshuset den. 10. december (tidspunkt er endnu ikke oplyst, men det plejer at være fra kl. 10...)

071111
En 50-års jubilar
Torsdag den 10. november fejrer Missionshuset /Birkevej) i Thorning 50-års jubilæum. Det vil blive festligholdt fra kl. 19.00 med bl.a. tale ved Vicegeneralsekretær Peter N. Hansen, Fredericia og med sang og musik af Nordthy Mandskor. Kaffebord og fællessang. Alle er velkomne.

071111
Julen er glæden, der ikke kan tages fra os
Således indleder vores sognepræst Tina, det nye nummer af Kirkebladet med et budskab om julen, livet på godt og ondt m.v., en artikel beskriver kunstneren Maja Lisa Engelhardts billede Bølgebrud, yderligere er det muligt at danne sig et overblik over de mange arrangementer der finder sted i jul-, nytårs- og vinterperioden med koncerter, gudstjenester for store og små, studierejse til Jerusalem, samt meget andet - og så skal der også lige nævnes historien om at sejle 1284 km i kajak!..
Kirkebladet udgives af menighedsrådene og udkommer 3-4 gange årligt. Har du billeder, stof eller ideer til bladet, så kontakt redaktør Tina Frank inden 31. januar 2012. Læs seneste nummer 1, 2012 - klik her
Og en lille påmindelse i forbindelse med kirkelige arrangementer: Kirkebilen er til for at bruges! - Man ringer selv til Thorning Taxi & Turist, tlf. 8688 0175 senest dagen før og træffer aftale om afhentning.

061111
Lige en sidste påmindelse - postkassen skal ud...

Fra den 1. januar 2012 skal din postkasse være placeret i skel hvis du bor i parcelhus. Nye regler gælder også for huse med flere lejemål m.m. Post Danmark arbejder på at gøre det nemmere og mere sikkert for postbuddet at aflevere den daglige post. Derfor er det vigtigt, at de har let adgang til din brevkasse eller dit brevkasseanlæg. Det har postbuddet, hvis den er placeret i skellet til din bolig. Læs mere om, hvordan du placerer din brevkasse korrekt. Læs Post Danmarks folder om de nye regler - klik her. Det vil med garanti være en god ide at få dette bragt i orden snarest, så du ikke skal stå og hakke i frossen jord i december måned... Folderen kræver programmet 'Adobe Reader' for at kunne læses på din PC. Hent evt.  programmet og installér det gratis - klik her

061111
Se TV 2 fremover?
Den 1. januar 2012 bliver TV 2 en betalingskanal og for at kunne se kanalen skal du derfor abonnere på kanalen hos en TV udbyder.
Hvad betyder det for dig?
Hvis du modtager dit TV signal via egen antenne og ønsker at kunne se TV 2 fremover, er du nødt til at tilmelde dig en af de mange TV-udbydere i området.
Har du styr på teknikken?
Ikke nok med, at betingelserne for at se TV 2 bliver ændret, det gør teknikken også. Natten mellem 10. og 11. januar 2012 går DR1, DR2 og TV 2 over til at sende med MPEG4-standard.
Hvem er påvirket?
Omlægningen påvirker alle husholdninger og fjernsyn, hvor to ting er gældende samtidig:

 • Du modtager dit TV signal via egen antenne
 • Du har modtageudstyr (integreret TV eller digital modtagerboks), som er baseret på MPEG2

Har jeg MPEG2 og er jeg påvirket?
En nem måde at teste, om du har MPEG2- eller MPEG4-udstyr, er ved at se, om du har adgang til DR nye kanaler (DR K, DR Ramasjang) med dit nuværende antenne-udstyr. Hvis du kan se de nye kanaler med egen antenne, har du MPEG4.


121011
Aktiviteter
Se seneste oversigt over aktiviteter i Thorning og omegn - klik her

121011
Blicheregnens Lokalråd er gået i luften...
Rettelig er Lokalrådet kommet på internettet med egen hjemmeside. Siden udbygges i takt med det indkommende materiale, men er allerede nu et besøg værd for info om den seneste udvikling i området. Læs bl.a. Lokalrådets høringssvar på Sundheds- og ældrepolitik i Silkeborg Kommune - September 2011. Lokalrådet er endvidere nu også aktiv på Facebook med en gruppe.

121011
Blichfang
Bladet Blichfang er på gaden med nummer 5 i år.
Læs bl.a. info om pardans, nyt fra pensionistforeningen, madlavning for mænd, nyt fra Kirken, det fælles julemarked og meget mere. Et godt nyt nummer af Blichfang!
Deadline for indlæg til næste nummer er 11. November 2011 - nyt nummer udkommer omkring den 3. December - Læs nærmere - klik her
Henvisningen www.blichfang.dk er pt. nede pga. omlægning til anden server, men vil snarest blive genoprettet igen.

031011
En stor dag i byen
Søndag den 2. oktober bød på masser af gode oplevelser i Thorning. Hele tre aktiviteter løb af stablen, idet både kirken med højmesse, forsamlingshuset med loppemarked og Thorning Spejderne med indvielse af bålhuset havde valgt at lægge arrangementerne på næsten samme tidspunkt. Dog sikkert med forskellige målgrupper som besøgende, så der var godt gang i byen.

Thorning spejdernes flotte nye bålhus blev indviet med tale for de mange fremmødte af spejdernes leder, der blandt andet fortalte historien om tilblivelsen af huset og takkede forældrene, kommunen, det udførende firma, sponsorer m.fl. for forberedelserne og opførelsen af det store bålhus med hems.
Efterfølgende talte borgmesteren for Silkeborg kommune og indviede huset med klipning af snor og tænding af det første bål.
Efter den officielle åbning bød spejderne på kaffe, sodavand og kage (der i dagens anledning var sponseret af Thorning Bageri) og efterfølgende snobrød og pølser. Hele dagen var der mulighed for at prøve en lang række spændende aktiviteter og fremvisning at spejdernes hus og udstyr.

Alt i alt en dejlig solskinsdag i Thorning

Klik på billederne for stor størrelse

011011
Ny bålhytte
Den 2. oktober kl. 10-14.00 afholder Thorning Spejderne indvielse af deres nye bålhytte på Møllevej 36.
Borgmesteren kommer til indvielsen og klipper snoren. Der vil foregå forskellige spejderaktiviteter for hele familien. Gratis Snobrød til børnene og der kan købes kaffe, kage og pølser og brød.


140911
Kirkerne i Thorning og Grathe
Måske er du ikke lige klar over det, men vores kirker (Thorning & Grathe) har faktisk deres egen hjemmeside, hvor der foruden historien om kirkerne er mange gode oplysninger om hvad man skal foretage ved dåb, bryllup, dødsfald, navngivning, navneændring og meget andet. Aktuelle oplysninger om Gudstjenester og øvrige arrangementer er ligeledes tilgængelige - besøg hjemmesiden www.thorningkirke.dk

070911
Det er vildt!
Tag på gårdbesøg søndag d. 18. september 2011 fra kl.10-16! Landmænd over hele Danmark står klar til at give dig og din familie en spændende dag på landet. Se hvor dyrene bor og hvor maden kommer fra. Arrangeret af Landbrug & Fødevarer.

Søndag den 18. september 2011, kl. 10-16. (fri entré) er der åbent på Midtjysk Vildtfarm, Duelundvej 7, Kjellerup. Midtjysk Vildtfarm er en gård med mink og vildtfugleopdræt, få indblik i hvordan agerhøns og fasaner bliver opdrættet og hvordan et moderne landbrug fungerer. Få en hyggelig dag med familien og bliv klogere på landbruget

070911
Hærværk

I weekenden blev der begået hærværk ved Børnehuset i Thorning. Uden nogen fornuftig grund har Børnehuset på Møllevej fået ødelagt inventar på legepladsen. Blandt andet blev et legehus smadret, to jernfodboldmål blev hevet over et hegn, og en stentrappe blev ødelagt. Samlet løber hærværket op i adskillige tusinde kroner. Sørgeligt at nogen finder det interessant at ødelægge ungernes legeplads. Har du oplysninger i sagen kan politiet kontaktes på 114

070911
Vand i stride strømme
Thorning vandværk meddeler på deres hjemmeside i dag:

Silkeborg Kommune har i samråd med embedslægen ophævet kogeanbefalingen.
Vandet er anvendeligt igen. Enkelte steder på ledningsnettet kan der endnu være jordbakterier. Antallet ligger dog langt under grænseværdien og forventes fortsat at være faldende.
Reparationsarbejderne på vandværket fortsætter ind i næste uge. Derefter har vi fået lovning på, at tanken holder tæt i mange år fremover. Der kan fortsat forekomme uregelmæssig vandforsyning i den kommende uge.
Bestyrelsen beklager det skete og de gener, det har påført forbrugerne.
Den 7. september 2011

Det er en dejlig meddelelse at kunne viderebringe. Endnu er det ikke muligt at se resultatet af den nye analyse på hjemmesiden, men den er formodentligt på vej - klik her.
Det vil være en god ide at informere mere på vandværkets hjemmeside om forløbet i lignende tilfælde. Fra forureningen blev konstateret i torsdags og frem til i dag, har der ikke været opdateret med nyt om omkoblingen uden om tanken, resultatet af undersøgelserne af tanken og prognose for rent vand i hanerne igen.

050911
Flaget strøg til tops
Grunden til at Thorning i dag flagede så smukt, var naturligvis pga. Danmarks nationale flagdag 5. september,
Flagdagen er en anledning til at udtrykke anerkendelse for den fremragende og professionelle indsats, som Danmarks udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder. I dag blev det nye monument også indviet på Kastellet.
Besøg den nye hjemmeside for flagdagen og læs mere om højtideligheden og monumentet - klik her

050911
Sommeren er slut... ifølge kalenderen
Den vil formodentlig blive mindet som en af de vådeste i mands minde - og dog kan vi alligevel bringe billeder fra flere sommerdage, hvor solen skinnede og humøret var højt. Billederne er er fra Friluftsscenen (forestillingen 'Midt om natten') og er stillet til rådighed/fotograferet af 
Hanne Christensen fra Thorningegnens Friluftsspil - PR. Klik på billederne for stor størrelse.

050911
Intet nyt er godt nyt?
Desværre er der ikke kommet yderligere oplysninger om en løsning af vandtank-skaden eller en bedring af vandkvaliteten fra det lokale vandværk. Men imens vi venter, kan vi viderebringe vandværkets egne oplysninger om bakterierne:

Coliforme bakterier findes naturligt i jord, overfladevand og forrådnede planter - men ikke i drikkevand. Tilstedeværelse af coliforme bakterier i drikkevandet tyder derfor på en forurening - typisk fra overfladevand. Coliforme bakterier er som regel ikke sygdomsfremkaldende i sig selv, men øger sandsynligheden for, at der også findes sygdomsfremkaldende bakterier i vandet, idet de trives de samme steder. Påvises coliforme bakterier i vandprøven, skal der også analyseres for E-coli bakterier. Colibakterier kan fjernes - eksempelvis ved kogning, men årsagen skal findes. Må ikke forekomme i drikkevand. Måles kemisk metode kaldet Colilert metoden, ISO 9308-1, som er meget mere nøjagtig end den tidligere anvendte biologiske metode ved udsåning på agar. Vandværker kan indføre egenkontrol med testsæt for coliforme bakterier.

Se her hvorledes kvaliteten har været tidligere - klik her

010911
Seneste nyt om vandet i byen
Thorning vandværk meddeler:
Forureningen er lokaliseret til rentvandstanken. Der er konstateret revner i tanken. De forsøges tætnet fredag og i løbet af weekenden. Vi prøver at lede vandet udenom tanken, så der pumpes rent vand ud til forbrugerne allerede fredag. Da ledningerne også er blevet forurenet, vil kogepåbudet dog under alle omstændigheder blive opretholdt ind i næste uge. Vi tager nye prøver af vandet først i næste uge. Det tager dog altid 2 dage, inden resultatet af prøverne foreligger.
Der kan opstå perioder med uregelmæssig vandforsyning. Sandsynligvis bliver der lukket for vandet i ca. 1 time fredag eftermiddag, når vandforsyningen omstilles. Bestyrelsen beder alle om at være tålmodige og bruge vandet med omtanke.
Vi arbejder på at løse problemet hurtigst muligt. Vi vil med opslag hos købmand, bager, skole og institutioner samt på hjemmesiden informere om nyt, f.eks. ophævelse af kogepåbudet.
Bestyrelsen

010911

VIGTIG MEDDELELSE FRA THORNING VANDVÆRK


VANDFORURENING - KOG VANDET FØR DU DRIKKER DET!
Læs mere om kogepåbud.

Orientér din nabo, så alle får meddelelsen. Læs hvordan du behandler vand fra hanen (kogevejledning) - klik her

160811
Thorning er berømt i hele verden
I det mindste er Thorning Revy og Halbal kendt viden om. Lørdag den 29. oktober 2011 kl. 18.00 fester vi for femte gang i træk. Billetsalget er allerede startet og billetter kan bestilles hos Jonna på tlf. 2062 4095. Salget slutter den 5. oktober kl. 22.00. Underholdning og 3 retter mad fra Mads Doss i alt 275,- pr. person. Arrangør er Blicheregnens festudvalg anno 2007.
Skynd dig at melde dig til, da der erfaringsmæssigt er rift om billetterne.

090811
Aktiviteter...
Oversigten over aktiviteter i byen er opdateret - klik her

090811
Lige en påmindelse - postkassen skal ud...

Fra den 1. januar 2012 skal din postkasse være placeret i skel hvis du bor i parcelhus. Nye regler gælder også for huse med flere lejemål m.m. Post Danmark arbejder på at gøre det nemmere og mere sikkert for postbuddet at aflevere den daglige post. Derfor er det vigtigt, at de har let adgang til din brevkasse eller dit brevkasseanlæg. Det har postbuddet, hvis den er placeret i skellet til din bolig. Læs mere om, hvordan du placerer din brevkasse korrekt. Læs Post Danmarks folder om de nye regler - klik her. Det vil med garanti være en god ide at få dette bragt i orden i løbet af sommeren, så du ikke skal stå og hakke i frossen jord i december måned... Folderen kræver programmet 'Adobe Reader' for at kunne læses på din PC. Hent evt.  programmet og installér det gratis - klik her

090811
En asfaltjungle
Det har været småt med asfalt i Thorning midtby de sidste par år. Det ser ud som om mareridtet er ved at være slut. Redaktionen har ved selvsyn konstateret, at entreprenørmaskiner i hobetal har forladt byen og adskillige kvadratmetre på veje, gader og stræder er belagt med noget der ligner asfalt - og ikke kun huller og grus...
Dog mangler der vist stadig lidt asfaltarbejde ved skolen. Om belægningen nu er i orden må fagfolk vurdere. Det kan dog konstateres, at alle områderne med ny belægning er meget ujævne og bulede.
Det havde nok klædt Silkeborg kommune og entreprenør at afslutte med en fejning og soignering af de ramte områder for grus og småsten, så Thorning igen kunne fremstå ren og ryddelig som tidligere.
Vi håber at de veje, der har været brugt til til- og frakørsel af tonstunge maskiner bliver gået efter i sømmene. To gange vinter og hård belastning af maskinerne har skabt mange revner og nedkørte kanter. Hvis dette ikke ordnes inden næste vinter vil skaderne blive endnu værre.
Dette projekt har kostet borgerne og ikke mindst de lokale handlende både tid og mange penge at komme igennem. Læs i MJA artikel om de tab vores lokale forretninger har oplevet - klik her

090811
Blichfang
Bladet Blichfang er på gaden med nummer 4 i år.
Læs bl.a. info om Thorning Spejderne og deres møde med fregatten, nyt fra kirken, små skridt til en lettere hverdag, fælles middag på Bakkegården, indskrivning af konfirmander, skolen som Kulturcenter, virksomhedsbesøg og meget mere. Et virkeligt spændende nummer af Blichfang!
Deadline for indlæg til næste nummer er 16. september 2011 - nyt nummer udkommer omkring den 8. oktober - Læs nærmere på www.blichfang.dk


220711
Blicheregnens Museum med sidste nyt!
Onsdag 17. august kl. 14-21: "Sensommerblomster"-temadag i broderi ved Amy Lyngaa, lektor ved Skals design- og håndarbejdsskole. Vi broderer i haven ved Blicheregnens Museum og rykker indenfor, når det bliver mørkt. Kom og broder alverdens forskellige blomster i frie sting. Medbring garnrester og lidt stof, og Amy Lyngaa vejleder og viser ideer til mange forskellige måder at sy blomster på. Broderidagen er åben for alle - tag madpakke med - eller hvis du ønsker at Museet sørger for mad, skal du tilmelde dig på flg.: bf@blicheregnensmuseum.dk eller ring til 8720 5030.
Arrangør: Tekstilprojektet TRÅD/Silkeborg Kulturhistoriske Museum.

220711
Blicheregnens Museum holder bindestue anno 2011 - med Mette Lise Rössing
Lørdag 3. september kl. 14-17 genopliver vi gammel egnstradition med kombinering af ord og håndens arbejde og holder "bindstouw" i museets kaffestue. Medbring gerne dit strikketøj, sytøj eller småsløjd, så hænderne bestiller noget mens du lytter - billedvæver og tidligere forstander på Skals Håndarbejdsskole, Mette Lise Rôssing, læser op og fortæller i en blanding af historier om tekstile oplevelser flettet sammen med oplæsning af tekststykker, hvor tekstiler indgår i fortællingen. Maks. 40 prs. Tilmelding nødvendig på info@blicheregnensmuseum.dk eller 8720 5030.

220711
Bladet kom på nettet igen
Trods adskillige genvordigheder, er det nu lykkedes redaktionen af Blichfang at få genskabt en elektronisk kopi af 3. udgave af bladet i år. Vi bringer det på sin sædvanlige plads - klik her

100711
Kære præst. Jeg ved godt, at Gud elsker alle, men han har aldrig mødt min søster. Kærlig hilsen, Arnold, 8 år
I det nye nummer af Kirkebladet kan du bl.a. læse at Tina Frank fraflytter præsteboligen... men, bare rolig - hun bliver stadig som præst i sognet. Du kan også læse om at Trinitatistiden er den grønne tid, Gudstjenester, hvordan Pinsefriluftsgudstjeneste i Thorning gik, minikonfirmander, koncerter og meget andet.
Kirkebladet udgives af menighedsrådene og udkommer 3-4 gange årligt. Har du billeder, stof eller ideer til bladet, så kontakt redaktør Tina Frank inden 10. oktober 2011. Læs seneste nummer 4, 2011 - klik her

100711
Værdier for millioner gået op i flammer
Thorning Autoservice udbrændte i mandag aften den 4. juli. Røgen fra branden bredte sig over det meste af Thorning og hylende sirener fra flere brandvæsner kunne høres overalt. Læs om branden på MJA - klik her


270611
Kryds i kalenderen
Allerede nu kan du sætte tid af til Loppemarked i Thorning Forsamlingshus, nemlig søndag den 2. oktober kl. 10-15.00.

270611
Plaget af ulovligheder
Thorning har i den seneste tid været plaget af tyverier af forskellig art:

 • Et sæt nummerplader blev stjålet fra en VW Golf på Bommen i Thorning. Nummerpladerne hedder UE 96.805
 • Indbrud i Jysk Auktions-hal i industriområdet
 • En orange og blå scooter af mærket Honda blev stjålet mens den holdt parkeret ved Spar i Thorning. Hvis man har oplysninger om scooteren vil 17-årige Peter, eller hans far Carl Erik Philipsen, Bindstouwvej 13, gerne have besked, eventuelt på telefon 2381 9583 - eller politiet på 114.
 • En hængelås blev brudt op for at skaffe adgang til en garage på Møllevej i Thorning. Ved indbruddet blev der stjålet en ældre Major cylinder plæneklipper og godt to rammer blandet dåse-sodavand.

Vi skal derfor opfordre alle byens borgere til skærpet opmærksomhed mod mistænkelig adfærd både i dag- og aftentimerne - og om nødvendigt kontakte politiet på telefon 114.

200611
Supertilbud for børn og unge
Teaterværksted for børn og unge - Svend, Knud og Valdemar i  uge 27, mandag den 4. til onsdag den 6. juli kl. 9-15.00 og med forestilling onsdag eftermiddag.
Kom og vær med - se mere på www.blicheregnensmuseum.dk

200611
Thorning ramt af nedbrud
- eller rettere var Thorning ByPortal ramt i et par uge af problemer med serveren. Vi kører nu for fuld damp igen og skal beklage, at de forskellige indlæg om aktiviteter i Thorning i den forgangne periode ikke har kunne bringes rettidigt. Også på Blichfang har redaktionen været ramt af it-problemer der har bevirket, at det sidst udgivne blad endnu ikke kan bringes på Blichfangs internetside. Vi skal nok få fulgt op på de forskellige indlæg m.m.


050511
Friluftsgudstjeneste på friluftsscenen i Thorning
- og mange andre aktiviteter står der at læse om i det nye kirkeblad, nummer 3 i år.
Læs sognepræstens artikel om 'Sommer med Guds ord', Caminoen, konfirmandundervisning og se billeder af dette års konfirmander, referat af menighedsmøde og meget mere - klik her

010511
Ny skole for byens vovser - og mennesker
Der er startet en ny forening i byen - Aktiv hundeskole - der gennemfører hundetræning for alle. Der tilbydes bl.a. hvalpetræning, rally lydighed og agility. Aktiv hundeskole er medlem under DGI. Træningsplads og adresse er Aalborgvej 61. Der trænes mandag til torsdag om aftenen,. Se de forskellige hold og træningstilbud på hjemmesiden: www.aktivhundeskole.dk. Der tilmeldes via. hjemmesiden eller ved personligt fremmøde.
Der afholdes stiftende generalforsamling torsdag d. 12. maj 2011 kl. 19.00 på Aalborgvej 61, 8620 Kjellerup - læs yderligere - klik her

010511
Midt om natten

Tiden nærmer sig hastigt, hvor forestillingen løber af stablen i Thorning. I perioden 4. - 12. juni spiller 150 amatører på og omkring scenen i Thorning. Instruktør Kim Brandt har skabt en forestilling, hvor scenen i store dele af forestillingen er befolket af alle medvirkende.
Historien er ganske aktuel om Bz'ere, om en fristad og skrevet af den folkekære Erik Balling. Musikken er skabt af Kim Larsen og Gasolin - se en trailer fra den berømte film - klik her - eller nyd 'Papirklip' - klik her.
Praktiske oplysninger om billetkøb, parkering, evt. bestilling af mad m.m. - Friluftsspillet


100411
Aprilsnar
Det var selvfølgelig en Aprilsnar med de yderligere opgravninger ifm. fjernvarmen rundt om Thorning. Desværre er det ikke en aprilsnar med de nuværende opgravninger i byens sydvestlige ende i øjeblikket. Vi må bede til, at firmaet denne gang undlader yderligere forsinkelser, så alle snart kan få en normal hverdag igen mht. kørsel i området - og ro til Midt om natten...

100411
Blichfang
Bladet Blichfang er på gaden med nummer 2 i år.
Læs bl.a. info om årsmøde i Blichfang, Foreningen Norden Kjellerupegnen, nyt fra kirken, Thorning Pensionistforening, billetsalget til starter til Midt om natten og meget mere.
Deadline for indlæg til næste nummer er 6. maj 2011 - nyt nummer udkommer i uge 21 - Læs nærmere på www.blichfang.dk

010411
Husk lopperne
Loppemarked på søndag den 3. april fra kl. 10 i Thorning forsamlingshus.

010411
Nu går det helt galt!...
Som de fleste sikkert har bemærket, er yderligere en etape af nedlægning af rør til afledning af regnvand gået i gang. Dette er heller ikke sket uden store gener for alle borgere med ærinde til skole, børnehave, handlende til byens forretninger og ikke mindst til egen bolig.
Som om den hårdt prøvede Thorningborger ikke har lidt længe nok - allerede nu i næsten et halvt år med opgravninger af flere omgange i centrum, så sættes der endeligt trumf på - med endnu et graveprojekt!
Om kort tid (nærmere bestemt fra den 1/4) vil der ske yderligere opgravninger på henholdsvis Blichersvej, Smedebakken, Højgårdsvej, Skovvej, Møllevej og Over Kjærsholm vej (alle ved bygrænseskiltene) med samlet afbrydelse af al trafik i en, maksimum to uger. Det sker af hensyn til de undersøgelser der er nødvendige for at afgøre, hvorvidt det vil være mest hensigtsmæssigt at trække de nye fjernvarmeforbindelser højre eller venstre om Thorning if. med udbygningen af dette fra Kjellerup/Silkeborg og ud til Skræ. Se KRAK-kort - klik her
Teknisk forvaltning beklager de gener det vil påføre os, men henviser til de lokalplaner (dkplan010411) og høringer, samt informationsmaterialet der allerede har været udsendt om emnet igennem flere måneder - klik her
Yderligere henstiller Teknisk forvaltning til at der parkeres så hensynsfuldt som muligt uden for byzonen , således at redningskøretøjer stadig kan afhente evt. patienter så tæt på bygrænsen som muligt. Læs yderligere - klik her


300311
Vil du giftes?
Måske/måske ikke? Men det vil andre gerne og i TV2's serie om 'Hvad Bruden ikke ved' kommer turen nu til et par, der bl.a. holder festen på Neder Kjærsholm i Thorning. Se udsendelsen tirsdag den 12. april og læs yderligere - klik her


240211
Sundhedtjek
Sundhedsbussen kommer til Spar i Thorning den 3. marts kl. 14-17.30
Du kan få tjekket din kondition, dit blodtryk og din fysiske alder. Har du ideer eller ønsker til det nye projekt "Trivsel i Thorning - tæt på"?
Hør nærmere om dette og meget andet omkring sundhed - Spring på bussen til en sundere hverdag!

240211
Priser
Indhold af side på Thorning ByPortal omkring vand, gas og el m.m. er opdateret d.d. - klik her

240211
Dom er fældet
Byretten i Viborg dømte tirsdag den 22. februar en 28-årig mand fra Kjellerup-egnen for uagtsomt manddrab. Retssagen drejede sig om trafikulykken 19. august sidste år i Thorning - klik her

240211
Postkassen skal ud...
Fra den 1. januar 2012 skal din postkasse være placeret i skel hvis du bor i parcelhus. Nye regler gælder også for huse med flere lejemål m.m. Post Danmark arbejder på at gøre det nemmere og mere sikkert for postbuddet at aflevere den daglige post. Derfor er det vigtigt, at de har let adgang til din brevkasse eller dit brevkasseanlæg. Det har postbuddet, hvis den er placeret i skellet til din bolig. Læs mere om, hvordan du placerer din brevkasse korrekt. Læs Post Danmarks folder om de nye regler - klik her. Det vil med garanti være en god ide at få dette bragt i orden i løbet af sommeren, så du ikke skal stå og hakke i frossen jord i december måned... Folderen kræver programmet 'Adobe Reader' for at kunne læses på din PC. Hent evt.  programmet og installér det gratis - klik her

240211
Forår og konfirmation på vej
I det nye nummer af Kirkebladet kan du bl.a. læse om Anna Sophie Seidelins ind- og udgangsbøn der anvendes i vores kirker, årets konfirmander og hvornår de konfirmeres, Jeppe Aakjær, minikonfirmander og koncerter.
Kirkebladet udgives af menighedsrådene og udkommer 3-4 gange årligt. Har du billeder, stof eller ideer til bladet, så kontakt redaktør Tina Frank inden 4. april 2011. Læs nummer 2. Marts 2011 - April 2011 - Maj 2011 - klik her


300111
Fjernvarmen skal ud til flere boliger
MJA skriver i en artikel, at inden for de næste tyve år skal fjernvarmen i Silkeborg Kommune udbredes så meget, at to tredjedele af alle ejendomme i kommunen til den tid opvarmes via fjernvarme, der er CO2-neutral produceret med fossilfri brændsler. Dette vil tilsyneladende også omfatte Thorning - læs hele artiklen - klik her

300111
Der bor en bager

- og Thorning Bageri er gået på Internettet med en flot og overskuelig hjemmeside. Se den og lad dig inspirere til godt lokalt bagerbrød. Thorning Bageri - klik her

300111
Allan Olsen i Thorning Forsamlingshus - udsolgt
Allan giver solokoncert i vores forsamlingshus den 4. marts 2011 - interessen har været enorm og billetterne er revet væk.
Allan Olsen har gennem snart 30 år cementeret sin position som én af landets mest respekterede, succesfulde og hyldede sangskrivere. Hans  karriere er karakteristisk ved den skarpt opdelte solo/band form, samt ved stilmæssigt, vidt forskellige pladeudgivelser. Udover de fortløbende turnéer herhjemme, har Allan Olsen optrådt for danskere og skandinaver, mange steder i verden – herunder, Hongkong, Singapore, Mozambique, Canada, Cuba og El Salvador.

300111
Blichfang
Bladet Blichfang er på gaden med nummer 1 i år.
Læs bl.a. info om dyrlægeklinik, nyt fra vores museum, loppemarked i Forsamlingshuset og meget mere.
Deadline for indlæg til næste nummer er 18. marts 2011 - nyt nummer udkommer i uge 14 (fra 4. april) - Læs nærmere på www.blichfang.dk

 

Besøg hjemmesiden til Frederiks Smede og VVS - klik her  www.fsvas.dk

 

Besøg hjemmesiden til Birger Brødløs A/S - Alt i EL - klik her www.brodlos.dk

 

Besøg hjemmesiden til Prebens Bolig-service - klik her  www.prebens-boligservice.dk

 

 

 

 


Thorning ByPortal - www.thorningby.dk © 2006-2015 - Senest opdateret mandag den 23. februar 2015

 

Siden er fremvist:

Copyright © 2006-2015 www.thorningby.dk Kopiering og gengivelse af tekst og billeder uden tilladelse er ikke tilladt jf. gældende lovgivning

 

Dette website er sponseret af
Den lille Lommebog

www.mitchi.dk www.knaldtilbud.dk www.slagtilbud.dk www.mirakelpriser.dk www.sparsom.dk www.webrotation.dk www.diodenet.dk www.lowenergy.dk www.lowpower.dk www.lysshop.dk www.softlight.dk www.blichfang.dk www.lommebog.dk www.thorningby.dk www.fjordnorge.dk www.livida.dk www.yasmina.dk www.jotne.dk www.scantrold.dk  www.glemsom.dk www.livida.dk www.kiksetjulelys.dk  www.fsvas.dk, www.brodlos.dk www.fotoalarm.dk www.prebens-boligservice.dk www.trimajora.com www.blicherlimo.dk